Äntligen hemma!

Första tandläkarbesöket

När ditt barn är mellan två och tre år sker det första officiella tandläkarbesöket. Du måste lista ditt barn hos en tandläkare senast när barnet är 3 år och upp till 23 år. I Sverige har vi fri tandläkarvård upp tills barnet är 23 år.

Det ska vara ett avkopplat och lättsamt första möte hos tandläkaren för ditt barn. Barnets första besök hos tandläkaren ska kännas spännande och kul. Ditt barn får prova att åka upp och ner i tandläkarstolen, det finns roliga knappar att trycka på och så får barnet bekanta sig med de som jobbar där och tandläkarmiljön. Det ska kännas tryggt att gå till tandläkaren. Många barn och även vuxna känner ändå rädsla för att gå till tandläkaren och det vill vi på Distriktstandvården råda bot på. Det man också gör vid ett första besök är att räkna tänderna. Vid tre års ålder bör alla 20 mjölktänder har vuxit fram. Man kontrollerar också att tänderna är hela och växer fram som de ska. Om barnet känner sig otrygg med att sitta själv i tandläkarstolen går det bra att sitta i mammas eller pappas knä. Tandläkaren tittar också på och går igenom skötseln av tänderna och ger råd om framtida skötsel med föräldrarna. När undersökningen är slut, som inte tar mer än 10-15 minuter, får barnet en tandborste att ta med sig hem. Efter det första besöket blir barnet fortsättningsvis kallat vartannat år till tandläkaren för kontroll.

Tandläkarrädsla

Det finns många barn som trots allt är rädda för att gå till tandläkaren. Det vill vi på Distriktstandvården ändra på. Det kan finnas olika orsaker till varför barnet är rädd för att gå till tandläkaren. Vi på Distriktstandvården har flera specialister inom området och även psykologer som kan ta hand om tandvårdsrädda barn och vuxna. Man kan få lugnande medicin, lustgas eller olika typer av bedövning.

Om Distriktstandvården

Vi på Distriktstandvården arbetar i fräscha och moderna lokaler, har modern utrustning och är nyfikna på nya tekniker och behandlingsmetoder. Hela familjen kan lista sig hos oss. Vi har även barnpassning som medför att du som förälder kan slappna av och genomföra ditt tandläkarbesök i lugn och ro hos oss. Vi erbjuder också bra garantier på vårt arbete. På fyllningar och lagningar har vi två års garanti och på implantat och kronor har vi fem års garanti.

Här kan du lista dig och ditt barn distriktstandvarden.se som är en privat aktör. Distriktstandvården är en avknoppning från Folktandvården, totalt 10 kliniker och bildades 2010. Detta gjordes för att patienten skulle ha ett större utbud att välja mellan samt att man ville pressa både priser och kvalitet på tandvård. Distriktstandvården har utvecklats snabbt och har idag 22 kliniker runt om i Sverige och man har möjlighet att besöka alla 22 beroende på var i landet man befinner sig när man snabbt behöver tandläkarvård. Välkommen till oss på Distriktstandvården!

bard