Äntligen hemma!

Babyshower för mamma och bebis

Visste du att babyshowers ursprungligen hade ett konkret syfte? Det fanns en tanke om att tillställningen skulle förena olika mammor genom att dela med sig av erfarenhet och kunskap om livet som mamma. Något som garanterat också görs idag på de flesta babyshowers, men dekorationen och kalaset är mer arrangerat nu än tidigare.

Bli omhändertagen

Under graviditeten kommer känslorna, men även välmåendet att variera. Det finns perioder som känns lättare än andra och tvärtom. Mot slutet av graviditeten mår vissa blivande mammor riktigt bra medan andra lider av diverse symptom. Oavsett i vilket skick den gravida kvinnan befinner sig är magen en stor boll som gör orken mindre och kroppen trött. Att bli omhändertagen av nära och kära är därför välkommet mot slutet av graviditeten.

En babyshower brukar oftast arrangeras en eller två månader innan det beräknade förlossningsdatumet. Det är vänner eller familj som planerar och anordnar kalaset, men det är inte alltid det rör sig om en överraskningsfest. Att lyckas planera in en babyshower på en dag som inte passar huvudpersonen vore olyckligt. Därför är det bättre att den blivande mamman blir rådfrågad om när det skulle passa bäst. Det viktiga med en babyshower är att mamman känner sig ompysslad av sina närmaste vänner och familjemedlemmar. En babyshower kan lite krasst beskrivas som en tjejfest innan blöjor, amning och sömnlösa nätter blir en verklighet.

Presenter och gåvor

Som en del av det anordnade babyshower kalaset får den blivande mamman ta emot presenter. Eller det är egentligen presenter till den lilla bebisen som ligger i magen. En klassisk gåva är en blöjtårta som alltså är “bakad” med blöjor och andra praktiska saker som behövs till en nyfödd bebis. På nätet finns det mängder av smarta tips på hur man gör en stilfull blöjtårta. Använd gärna ljus, figurer, texter och bilder som täcker hela tårtan. En klassisk blöjtårta är ofta byggd på höjden med vackra band som håller blöjorna på plats.

Det är alltid fint att dekorera både blöjtårtan och den ätbara tårtan i samma stil. Även dukningen kan gå i samma färg och känsla för att generera en varm och fin stämning. Det här är en dag då mamma och bebis står i centrum. Spara inte på känslorna utan förmedla på olika sätt hur välkomnad den lilla bebisen är. Vill någon hålla ett fint tal till den blivande mamman passar det fint på en sådan här tillställning.

Andra presenter som brukar uppskattas är barnkläder, nappflaskor och smarta bebissaker. Men det kan också vara en bra idé att gå samman och köpa en större gåva. En barnvagn, barnstol eller kanske en spjälsäng.

Ett tips för att göra en babyshower extra rolig är att sätta olika lekar på schemat. Att låta gästerna gissa på bebisens vikt och längd är ett kul inslag. Frågesport med barnfrågor är en annan uppskattad lek. Liksom att uppskatta mammans mage genom att klippa en bestämd längd av ett snöre.

bard