Äntligen hemma!

Bästa hjälpen vid amning

Det finns ingenting som riktigt kan beskriva känslan av att just ha blivit mamma. Att ha fött fram ett barn, ett helt litet liv, skapar band som oftast är så speciella att ingenting kan bryta dem. Väljer du att amma ditt barn så är det något som också skapar starka band mellan dig och barnet, men det är också väldigt betydelsefullt för barnet av andra anledningar. Det skapar närhet och trygghet, men stärker även immunförsvaret samt minskar risken för ett antal sjukdomar. Amning kan ibland vara svårt för mamman. Det kan handla om att amningen inte riktigt kommer igång men kanske ännu vanligare är att det gör ont när barnet suger. Det kan till exempel bero på att barnet inte suger på helt rätt sätt eller att barnet klämmer med munnen om bröstvårtan. Vid sådana här tillfällen, men även i andra situationer som har med amning att göra, så finns hjälp att få. Företaget Medela startade redan 1961 och har utvecklat en mängd produkter för amningshjälp. Många är de mammor som tacksamt tagit hjälp av deras pumpar, krämer och skydd för att underlätta matningen av sina små älsklingar.

Stort utbud av produkter

Medela har bland annat ett antal produkter för att utvinna och spara bröstmjölken. De har både manuella och elektriska bröstpumpar, varav de elektriska finns i dubbelversion så att du kan pumpa båda brösten samtidigt. Det finns sedan möjlighet att spara bröstmjölken i antingen förvaringspåsar eller behändiga flaskor. Flaskorna kan även användas vid matning genom att du enkelt skruvar på en dinapp. Har du som mamma svårt med amningen så har Meddela även ett så kallat tillmatningsset, vilket dels hjälper barnet att träna på sugtekniken, dels hjälper mamman att öka mjölkproduktionen. Har du istället bekymmer med onda och såriga bröstvårtor så finns amningsvårtskydd som skonar bröstvårtan men ändå ger maximal hudkontakt mellan dig och ditt barn. Nämnas bör även räddarna i nöden vid såriga och läckande bröst – Medelas Purelan lanolinkräm som passar för vilken torr hud som helst, och amningskupor som skyddar dina kläder ifall brösten läcker mjölk.

Det är helt enkelt så att det inte alltid är en dans på rosor att bli mamma; det tar mycket energi och kan vara väldigt krävande. Då är det skönt att det finns väl beprövade hjälpmedel att ta till för att underlätta en del situationer, och där är Medelas produkter svårslagna. De hjälper dig igenom tuffa amningar så att du kan lägga så mycket fokus som möjligt på ditt barn och all den kärlek ni delar.

bard