Äntligen hemma!

Ett rum bara för dig

När du varit mamma ett tag kan det ofta kännas mer eller mindre övermäktigt och som att du inte har någon tid kvar för dig själv. Ibland är den känslan väldigt tydlig, men ibland går du så mycket upp i mammarollen och älskar den, att du inte riktigt märker att du börjat tappa andra delar av dig själv på vägen. Det är dags att du letar upp stunder av egentid och hittar en plats som bara är din egen.

Skapa din egen plats

Beroende på hur du bor kan det vara lätt eller svårt att skapa ett eget krypin, bara för dig. Ibland får det helt enkelt bli fåtöljen i vardagsrummet som blir din tillflykt, eller sängen kanske. Men finns möjligheten så är det fantastiskt om du kan ta ett helt litet rum i anspråk, eller åtminstone en del av ett rum. Då kan du verkligen inreda det så att det reflekterar precis den känsla du vill och behöver ha, så att du går in i din ”bubbla” så snart du sätter foten innanför dörren och ingen annan stör. Ett tips är att hitta en vacker tapet på Familjetapeter; antingen för hela rummet eller om du vill piffa till en fondvägg. Att låta en tapet eller fondvägg hjälpa till att sätta känslan i ditt rum är en riktigt bra utgångspunkt och något du sedan kan bygga vidare på. Dekorera med kuddar och filtar och någonstans att sitta, eller kanske du vill skapa en oas för yoga eller annan träning och då fyller du rummet med inspiration till just det. Låt kreativiteten flöda, det finns inget som stoppar dig!

Vikten av egentid

Att skapa tid enbart för dig och dessutom en plats där du kan koppla av och göra precis vad du vill är oerhört viktigt som förälder. Har du en partner så är det lika viktigt att hen också kan få den sortens egentid som du nu skapar för dig. Det blir ett sätt att ladda batterierna och kunna komma tillbaka som en glad och välmående förälder, påfylld med energi. Även ditt barn kommer märka det och det är det viktigaste av allt, speciellt eftersom barn har en tendens att läsa av oss mer än vi tror. De känner när något är fel så det hjälper hela familjen om föräldrarna kan få tid som bara är deras egen.

bard