Äntligen hemma!

Planera ett barnkalas

Barnet fyller år och det är dags att anordna barnkalas. Å ena sidan är det väldigt stressigt, men det kan också vara inspirerande. Inte minst kan ett barnkalas vara ett sätt för barnet att bygga sin självkänsla, det är trots allt en dag då barnet helt och hållet får stå i centrum. Men det här inlägget ska först och främst handla om stressen kring ett barnkalas och hur du kan mildra den.

Hantera inbjudningarna

Först framstår väl den här delen av kalasplanering som en av de enklare bitarna. Alla som någon gång suttit och skrivit inbjudningskort för hand eller bökat med e-postadresser till alla klassens eller dagisets föräldrar vet dock att det kan vara en ordentlig stressfaktor. Det finns en enkel lösning. Hantera varje kalasinbjudan med appen Invajt. Invajt, som är gratis att ladda ner, innehåller enkla mallar där du fyller i all relevant information om kalaset. Sedan skickar du ut inbjudningarna som sms. Mottagarna behöver i och med det inte själva ha appen installerad. I sms:en finns en länk som de inbjudna kan använda för att svara.

Fundera ut vad du ska bjuda på i god tid

En av de största stressfaktorerna när det handlar om att bjuda på kalas är alltid maten. Det spelar ingen roll om det är ett kalas för vuxna eller barn. Fast när det handlar om ett barnkalas är det nog möjligtvis lite enklare, i alla fall att avgöra vad som ska erbjudas. Här är det väl säkrast att låta maten bestå av den typ av enkla smaker barn vanligtvis uppskattar. Var också noggrann med att kolla med dem som ska bjudas in om deras barn har några allergier du behöver ta hänsyn till.

Tema eller inte?

Barnkalas anordnas ofta med någon form av tema. Enligt Wikipedia är det vanligt med till exempel pirat- och prinsessteman. Här kan du förstås tänka kreativt kring figurer och serier som är populära bland barn idag, kanske finns det något roligare tema? I det här sammanhanget kan du också fundera över om det ska anordnas några lekar på kalaset vilket definitivt är att rekommendera – om inte annat så för att hålla lite struktur över barnskocken. Fiskdam, Hela havet stormar och Blindbock är några exempel på lekar som traditionellt sett varit populära på barnkalas. Kanske finns det nyare lekar att tillgå? Du kan till exempel höra dig för med personalen på förskolan vilka lekar barnen brukar uppskatta.

bard