Äntligen hemma!

Jobba hemifrån under mammaledigheten

Att vara föräldraledig tillsammans med sitt barn är en otroligt fin upplevelse och en lyx som vi i Sverige har. I andra länder har man inte alls samma möjlighet som man har här och därför är det viktigt att man tar vara på tiden så mycket som möjligt. Att det är kul är det inget snack om, men en föräldraledighet kan också tära väldigt mycket på ekonomin. Även om man får hjälp av Försäkringskassan så kan beloppet fortfarande kännas alldeles för lågt för att man ska kunna ha råd med alla de utgifter som ett barn för med sig.

Det finns dock flera sätt som man kan gå tillväga för att få en bättre ekonomi som föräldraledig och ett alternativ är att arbeta under ledigheten. Här är det dock viktigt att komma ihåg att man inte kan ta ut föräldradagar samtidigt, men att man kan ta ut delar av dagen för att få ihop 100 %. Det betyder att du t.ex. kan arbeta 50 % och ta ut 50 % föräldrapenning under en och samma dag. Vill du däremot jobba hela dagen så bör du istället spara på dina dagar.

Jobb som lämpar sig under föräldraledighet

Vilken typ av jobb som passar just dig under föräldraledigheten kan bara du själv bestämma, men de allra flesta vill ha något som är relativt enkelt och som du kan utföra hemifrån. Ett bra exempel på ett sådant arbete är att frilansa som skribent. Det finns ett flertal olika sajter på nätet där man kan registrera sig och hjälpa till med olika typer av texter. Betalningen är bra, men kom ihåg att du ibland kan behöva skatta och betala arbetsgivaravgiften själv.

Ett annat alternativ är att vara chattoperatör för olika företag. Det kan t.ex. vara spelsajter som behöver utöka sin kundsupport eller begravningsbyråer som lavendla.se som behöver någon som kan besvara kundernas frågor. Som chattoperatör kan man i många fall arbeta hemifrån och upplärning sker på distans.

Vi vill tips om ytterligare ett sätt att tjäna pengar under föräldraledigheten och det är genom att göra undersökningar på nätet. Undersökningar har länge varit ett sätt för människor att tjäna extra pengar och ett sätt för företag att kunna utveckla sin verksamhet. Även här finns det många sajter som du kan välja mellan. Du kan hitta hemsidor som erbjuder kontanta pengar, men det är inte heller omöjligt att du får betalning i form av presentkort eller värdecheckar.

En extra inkomst kan göra mycket

Även om betalningarna för dessa jobb inte är så stora så bör man ha ordspråket “många bäckar små” i åtanke. Får du in 200 kronor har du t.ex. råd med ett paket blöjor eller både välling och ersättning om du hellre skulle behöva. 200 kronor räcker även till två nya bodys, strumpor eller en skön handduk till bebisen.

bard