Dejlers bärpaj med hallon & blåbär

Jag har verkligen börjat förstå grejen med paj. Matpaj är supergott, fräscht, enkelt och mättar bra. Extra gott med en sallad till och är perfekt att frysa in som matlåda. I somras åt jag en jordgubb- och rabarberpaj i Helsingborg och efter det har jag verkligen börjat älska paj. mmmmm vad gott det är!Världens godaste paj Världens godaste pajVärldens godaste paj
Just nu känns det som jag skulle kunna äta paj varje dag men det får ju inte bli för mycket av det goda. Det känns som en klockren söndagsfika. Det luktar himmelskt gott och jag älskar lukten av nybakat+kaffe.
Världens godaste paj
Världens godaste paj! Jag har inte ätit många i mina dagar men den här känns svår att slå. Pajdegen är så himla god att man skulle kunna skicka in den i ungen och göra kex av den.

Recept på Dejlers smarriga paj, alltså världens godaste paj:
200 g smör
1,5 dl kokos
1,5 dl havregryn
1,5 dl rörsocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Blanda ingredienserna tills degen blir smulig. Smöra en form och tillsätt hallon och blåbär i önskad mängd. Häll över pajdegen och sätt in i ugnen på 200 grader. Pajen är färdig efter 10-15 minuter. Servera med fluffig vaniljvisp.
Världens godaste paj

2 thoughts on “Dejlers bärpaj med hallon & blåbär

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.