Vaccination, feber och skillnad mellan första & andra barnet

Jag var på BVC-kontroll med Ester igår. Hon är en liten sjukilosklump nu. 7020g och 66,5cm lång. Vid 5månaderskontrollen är det även vaccination dvs. en spruta i varje ben. Eftersom jag inte mådde bra när Ester var tre månader fanns Jesper där vid hennes sida när hon fick sina första sprutor. Jag känner dåligt samvete för att jag inte fanns där då men den här gången fick jag hålla om henne och trösta henne när hon blev ledsen. Jag vill alltid finnas där för henne.♥

Ester grät förstås. Sådär hjärtskärande som hon gråter när det gör riktigt ont. Det gick över fort i alla fall och hon somnade tryggt i vagnen på väg hem efter. Det senaste dygnet har hon inte varit sig själv riktigt. Igår blev hon hängig, åt mindre och sov mer än vanligt. Inatt hade hon 39 graders feber och var varm som en kamin. Jag tror aldrig att Ines har haft feber(?), kan inte minnas att hon har varit så varm någon gång. Hon fick Alvedon och vi somnade om till morgonen då febern hade sjunkit en aning. 38,6. Jag tog tempen nu igen innan hon somnade för natten och då hade hon 37,6 så det går åt rätt håll. Blev lite nojig inatt och var tvungen och gå in på 1177 och läsa på om feber.. jag har ju hört skräckhistorier..
IMG_4506
Ett blodigt plåster på vardera ben. Jag klarar inte av att titta när sprutan trycks in i benet. Det räcker att se hur lång den är och att höra Esters skrik efteråt. Jag håller om henne, pussar på henne och märker när hon rycker till av sprutan, stackarn.

När vi ändå var på BVC passade vi på att mäta och väga Ines. Hon har ingen kontroll förrän 2,5 år men det är alltid roligt att veta värdena. Hon väger 11,7 kg och är 87,8 cm lång. Hon ligger något under snittet i vikt men följer sin egen kurva fint. Hon har klarat ”testerna” för en 2,5 åring för länge sedan och har alltid var i framkant. Ester däremot tar det lilla lugna, är nöjd med tillvaron och har ingen brådska. Det är verkligen skillnad från första och andra barnet. Med första barnet stressade jag mer, följde utvecklingsfasen och ville hela tiden veta vad som hände därpå. Nu njuter jag mer. Tar vara på fasen hon är i NU och den som har varit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.