Syskonvagn?

Det börjar bli dags att ge sig in i barnvagnsdjungeln i jakt på en syskonvagn. För det första vet jag inte ens ifall det är lönt att köpa en syskonvagn då Ines gärna går bredvid och kan troligtvis stå på en ståbräda bakom vagnen ganska snart. Men jag måste ändå ha i åtanke att hon faktiskt bara är 1,5 år när lillasyster kommer och med tanke på att hon fortfarande sover mitt på dagen och är på tok för liten att gå längre sträckor behövs en sittplats till henne också. Hon är inte så stor än lilla pluttan.

Jag känner mig väldigt kluven i frågan, det är mycket pengar som står på spel och om inte Ines kommer sitta i vagn länge till känns det onödigt att köpa en värstingvagn för flera tusen(det är helt galet hur mycket barnvagnar kostar) utan istället komplitera den vagn vi har.. eller ja? Vad har vi för val? Jag har inget emot att köpa en begagnad vagn men det skiljer inte mycket i pris jämfört med en ny och om vi väl ska lägga pengar på en vagn kan det vara skönt med garanti.

Till Ines valde vi att köpa Emmaljungan ny i butik och vi har varit supernöjda. Det har nog inte varit några klagomål så den har varit värd varenda krona. Den går  att göra om till syskonvagn men när vi köpte den bestämde vi oss för att köpa en annan vagn om vi skulle få ett syskon med tanke på att man bygger på längden och inte på bredden vilket jag har lite svårt för. Jag har inte testat men det känns klumpigt på buss osv. och det som jag har mest emot är jag inte kommer ha någon kontakt med Ines som får sitta med ansiktet rakt in i den andra sitsen.

Nu till den stora svåra frågan, vilken vagn passar oss bäst? Jag har kikat på Emmaljungas double viking, kronans syskonvagn och Bugaboo donkey. Alla har sina för- och nackdelar men jag vet inte riktigt vad som väger mest.syskonvagn

 

Eemmaljunga grey loungemmaljunga vet jag är stabil, klarar mycket både i belastning och olika terränger, har rymliga sittdelar och dessutom är jag helt förälskad i den grå färgen som finns att välja på. Grey Lounge.

Kronan vet jag egentligen inte så mycket om. Ines har testsuttit i vagnen och vi konstaterade snabbt att den är väldigt liten till skillnad mot Emmaljungan men det behöver inte betyda att det är ett dåligt. Barn klagar sällan på att de har för lite utrymme utan det är mest vi vuxna som stör oss på även att det inte är vi som ska sitta där. Den ska tydligen vara smidig att fälla ihop och packa in i bilen och det gör vi ofta så det är ett plus. Jag har läst att den är bra som tvillingvagn eller om man får täta syskon.. Det är något som gör att den inte tilltalar mig lika mycket som Emmaljungan och Bugaboo, den är inte alls lika fin utseendemässigt men det kanske jag måste prioritera bort. Komfort och funktion är prio ett men en fin vagn är alltid ett plus.

Till sist den überpopulära åsnan. Bugaboo donkey. Många har den och den är inte alls unik(trist) och är dessutom snäppet dyrare. Vi  valde mellan den och Emmaljungan till Ines men jag föll pladask för Emmaljungan då den har betydligt mer fjädring och gung. Donkeyn är väldigt hård men har förstås fördelar som väger upp. Den största fördelen är att den på ett enkelt sätt går göra om till singelvagn vilket jag tror att vi kommer ha mycket användning för.dubbelvagn
En vagn, två olika utföranden. Jag tänker mig att det är supersmidigt om man bara har med sig en unge, ska lämna på dagis osv.

Jag tycker att barnvagnsvalet är svårt. Jag hade önskat en kombination av alla tre men nu gäller det att jämföra, väga för och emot, och testa alla i butik.

8 thoughts on “Syskonvagn?

  1. Vår första var tre år när barn nr 2 kom, men vi valde ändå att skaffa en donkey plus ståbräda. Inte ångrats oss en dag. Vi kör den nästan bara i mono nu men känslan att alltid kunna sätta båda barnen i vagnen är guld värt alla dagar i veckan. Speciellt på morgonen, kunde man trycka ner båda i vagnen och mamman fick en skön 2hpromenad i lugn och ro utan massa gnäll. Så tycker helt klart ni ska sattsa på en donkey. Allternativ ha kvar den gamla vagnen skaffa ståbråda och sen kanske en billigare syskonvagn om ni tycker de är mycket pengar kanske en montain buggy/Urban jungel.

      1. Vi köpte begagnad i Sverige, men då får man tänka på att inga garantier/reklamationer gäller om de skulle hända något med vagnen. Men har många bekanta som beställt från Holland dock är preiset idag för en duo inte super billig 12-13.000 beroende på utförande/färg och runt 15.000 i Sverige.

      2. Finns många barnvagns-grupper på Facebook där många tex vill byta vagn så kan ni tänka er en beg kanske ni kan kika där om någon vill byta er nuvarande vagn mot en donkey och kanske mellanskillnad. Bara ett tips

  2. Vi får syskon med ungefär samma mellanrum. Vi beställde donkey just för att vi inte vet hur mycket stora kommer åka vagn. Man vill ju inte gå med en dubbelvagn med ett barn. Vi säljer vår singelvagn.

    1. Nej precis, dubbelvagn med ett barn känns onödigt klumpigt så därför väger donkeyn så mycket. Har ni köpt er vagn i Sverige eller beställt från utlandet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.