Syskonbok?

Jag är på jakt efter en eller flera bra syskonböcker. Ines är för liten för att förstå att det är en bebis i min mage men jag tror att hon skulle förstå om jag läser och visar bilder för henne. Jag blev faktiskt chockad igår när vi satt och läste böcker och jag frågade vart allting var och hon pekade rätt till mer än vad jag visste att hon kunde. Det märks att böcker ger bra intryck, hon gillar det och lyssnar mer och mer med tiden. Innan skulle hon mest bläddra men t.ex. när jag läser för henne kvällstid innan hon somnar ligger och still och lyssnar och tittar på bilderna.

En lättläst syskonbok med färgglada bilder? Om det är för mycket text hinner hon tröttna.. När vi är tillbaka på hemmaplan ska vi ta oss en runda på stan och köpa nya böcker. En timme eller två på biblioteket kanske är uppskattat också? Vi får se.

syskonbok

3 thoughts on “Syskonbok?

  1. Gillar verkligen din blogg och det är kul att ha följt hela din resa från graviditeten med Ines. Du gör ett bra jobb!!
    Fortsätt med böcker och läs mycket! Det är så viktigt för språkutvecklingen och innan jag läste kursen jag läser nu om språkutveckling så tänkte man att det är bra att läsa för barnen. Men det är verkligen så viktigt för ordförråd och meningsbyggnad osv. Lycka till!
    Kram

  2. Boken om Nejlika du har bild på där har vi här. En av junos favoriter. Kan den nästan utantill nu Väldigt enkel. Mer om att man som storasyster ska vara rädd om den lilla bäbben som kommer.
    Du är bäst Sanna ❤️

  3. ”Emma och lillebror” älskar båda mina (3 och 1.5 år). Den rekommenderar jag varmt, kanske lite för mycket text för min 1.5-åring, men jag förkortar texten och så tittar vi och pekar på bilderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.