Andra dagen, Skinnarviksberget & Monteliusvägen

Andra dagen i Stockholm vaknade vi upp till solsken..

..och när jag tittade ut på balkongen hade Jesper dukat upp en smarrig frukost. Det händer INTE ofta att han går upp före mig. Medan jag tog en rejäl sovmorgon hade han hunnit duscha och handla. Plötsligt händer det!


Fortfarande med kudden i ansiktet men glad över frukost!

Efter frukosten gjorde jag mig i ordning och vi packade ihop våra saker. Vi lämnade Vasastaden och åkte vidare mot Södermalm. Vi hänger alltid i centrum när vi åker till Stockholm så den här gången ville jag se något annat.

Mitt önskemål var att få se Skinnarviksberget och Monteliusvägen. Typiska fotoställen, även film faktiskt. Det var lika fint som jag hade föreställt mig.

Jesper hade inget emot det så vi tog en promenad i området. Han var snäll och bar runt på min tunga kameraväska.. den har en förmåga att alltid väga bly.

I parken nedanför var det fullt med folk som låg och solade och på berget var det fler som hade med sig picknick. Riktig sommarkänsla!
Det var riktigt varmt ute och vinden var inte ens kall.

Mysiga hus. Åh vad vill bo i ett sekelskifteshus!
Fin utsikt över staden.
Vi gick ned från berget och sökte efter nästa mål som låg ganska nära.

Södermalm är verkligen ett ställe för mig. Jag älskar alla gamla hus med fina detaljer, små trädgårdar med gulliga växthus, staketen, kullersten..

Det växte fläder överallt! Jag måste ge mig ut och leta fläder i veckan och göra saft. Det hade varit gott att sörpla på i midsommar.

Fina bräder som jag hade velat ta med mig hem och göra köksbord utav..
Vi avslutade Stockholmstrippen med en thailunch. Vi var hungriga så vi orkade inte leta efter något annat. Vi hade tur för maten var väldigt god.

Skönt att äta tillsammans utan att torka utspilld dricka, mata, plocka upp tappade bestick..
Det blev ett väldigt härligt dygn i huvudstaden. Jag känner mig betydligt piggare idag när jag har vilat ut och laddat om batterierna i helgen. Nu längtar jag efter semestern!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.