Inskolning

I går talade vi om för Ines att hon skulle börja på förskolan idag. Vi la fram läder tillsammans, packade ryggsäcken och berättade vad man gör på förskolan. Eftersom Luke går på samma avdelning blev hon eld och lågor. Idag när hon vaknade jag påminde jag henne om vad som skulle hända och då försvann tröttheten på ett kick.
IMG_4810IMG_4801
Första intrycket var bra. Den enda nackdelen vi har känt efter första intrycket är att förskolan ligger lite dumt till eftersom det är en trafikerad väg precis utanför och att det inte är större gård MEN det är ju förstås bara vad jag tänker, inget som Ines lider av. Det ska mycket till för att hon ska vantrivas.

Ines var framåt, glad och trygg. Hon hade inga problem att gå ifrån oss och lekte på som om hon hade varit där innan. Dessutom blir det nog lättare för henne med tanke på att hon känner Luke sedan innan. Vi var där två timmar varav en timme inne med lek och fruktstund och andra timmen i lekparken. Imorgon ska vi tillbaka igen så det blir väldigt intensivt och det kommer bli ganska jobbigt för mig men det är såklart värt det.
IMG_4808IMG_4819
Ines ville inte gå hem när det var dags och det ser vi som ett bra tecken. Jag tror det här kommer gå galant.

2 thoughts on “Inskolning

  1. Vad roligt att det går bra med inskolningen och att Ines trivs! Jag har precis skolat in min stora tjej på 3,5 år och det var ganska kämpigt att ha med småsyskonen samtidigt…så jag förstår att det blir tufft för dig – också i och med ditt mående! Hoppas att det ska gå jättebra med allt och att Ines ska få en liten fristad på förskolan! Så upplever jag att det blir för min dotter – hon slipper lillebror som hänger efter henne heeeela tiden och får komma till något eget och hon får tillfälle att leka och busa med andra barn på ett sätt som jag inte varken orkar eller kan erbjuda då vi också har en bebis som behöver får ro att sova osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.