Inskolning och tankar om förskola 

Ny vecka, nya tag. Förkylningen är så gott som borta. Ester är fortfarande lite gnällig men inte som tidigare dagar. Semestern är över och även att det inte blir som vanligt igen är det skönt att komma tillbaka rutinerna.

Ines ska inskolas på förskolan om två veckor vilket känns jätteroligt. Vi var på en annan förskola i början av augusti där det var tänkt att hon skulle gå men det kändes så himla fel. Fel första inryck, oengagerad personal, ingen kärlek i lokalerna. Jag ville gråta när jag åkte därifrån men det har löst sig som tur är. Vi har fått en plats på en förskola där jag vill att hon ska gå med härliga förskolelärare(av det lilla jag har pratat med dem). Det känns så himla mycket bättre även om det inte ligger helt optimalt vid trafikerade vägar. Men det känns rätt. Jag vill inte lämna ifrån mig det värdefullaste jag har till något som inte känns bra.
IMG_3463IMG_3464
Älsklingen. ♥

Även om jag hade behövt ha henne på förskola tidigare med tanke på hur jag har mått känns det ändå skönt att det har dröjt ända tills nu. Det är blandade känslor. Jag är glad att jag har varit hemma så pass länge och är tacksam över all värdefull tid vi har haft tillsammans. Jag tycker det känns bättre i hjärtat att lämna bort Ines på förskolan nu när hon förstår bättre och är mer medveten. Jag tyckte nästan synd om de barn som var så små på förskolan att de knappt säger mamma och pappa. Barn vänjer sig fort och anpassar sig men för mig känns bra att Ines har fyllt två innan hon börjar. Långt ifrån alla har råd att vara hemma och en del har arbeten som de måste eller vill tillbaka till. Ester kommer börja betydligt tidigare på dagis än Ines men det får vi ta då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.